Här är ditt kylskåp

Kommer ni ihåg att det fanns ett program som hette så?
Tror det var en kock som fick åka hem till en kändis och laga mat av det som fanns i kylen och ibland var det verkligen inte mycket men de lyckades på något sätt ändå få till något gott. 
Jag handlade i veckan och dök på en låda svinn-smart som de plockat ihop av grönsaker som ingen kund väljer pga lite skavanker, kantstött, blivit lite mjuk osv.
Bra idé och 20 kr för så mycket mat blir vinst för både mig och miljön.
Det var när jag såg lådan jag tänkte här är ditt kylskåp så varsågod att få till något av den.
Så istället för soppa på en spik så blev utmaningen soppa av en låda och jag tänkte att alla ingredienser skulle användas.
 
Sagt och gjort en soppa blev det men jag sparade isbergssalladen för jag fick inte riktigt till det i soppan men broccolisoppa med touche av färsk ingefära, smörstekta champinjoner, rostade rödbetor, strimlad purjolök och en klick creme fraiche blev slutresultatet och så kul det var att experimentera.
2.50 per portion tycker jag är riktigt bra så ett tips om någon har knapert i kassan är att köpa 2:a sortering, funkar jättebra.
 
Så klart fick jag även en tanke och liknelse där jag stod och tillagade soppan. 
Tänkte att även om något ser lite visset ut, kantstött och kanske tappat gnistan så kan det ändå komma något vackert och gott i rätta händer. 
För visst är det så att även om livet tilltuffsat oss ibland och man känner sig mindre lyckad så finns det goda inom oss kvar och i rätta varsamma händer så kan det få lagas och kännas gott både för en själv och andra. 
Önskar dig en fortsatt fin helg,
kram S ❤️

Kommentera här: