Klackarna i taket och höstpyssel

Ja de två aktiviteterna har mina fina kollegor ordnat. Igår när jag slutade för dagen så var de i full fart med att fixa för Let's dance som skulle gå av stapeln. Denna gång kunde jag inte vara med själv men jag vet att de hade trevligt. Alla hade med andra ord inga skador på tårna när jag var hemma ;) 
Tjuvsmakade en godis när jag passerade, mums!
Tänk så mycket trevligt man kan ordna med engagerad och entusiastisk personal. Under dagen så hade vi vår salong öppen också för de som ville piffa till sig i håret och det var vi i personalen som agerade frisörer. En del boende tar på sig sina finkläder så de är så stiliga. Sen är det dans både med och utan rullstol, allt är möjligt.
Idag när jag skulle gå hem så hade de höstpyssel nere i caféet och där gjordes det dekorationer att ha på avdelningarna och se så fina de blev 
Tycker det känns viktigt att få dela med mig av allt trevligt som också görs för våra äldre och samtidigt ge lite inspiration till er som jobbar inom vården att heja er ni kan också och ni behövs!
Kram S 

Höstlov

Det har inte jag men väl en ledig dag och jag har försökt att njuta av dagen och det fina vädret.
Barnen har lekt omkring mig och så roligt de hade i den enorma lövhögen som blev av vår lönn. Den brukar alltid vara som vackrast nu med alla färger men i år faller löven av fortfarande gröna. Kan det bero på den varma hösten tro?
Hade lite lust att hoppa från trädet jag med men då hade förmodligen mina arbetskamrater blivit utan kollega ett tag så inget bus för tant idag heller, rackarns knä!
Under tiden de lekte så eldade jag och J för att kunna bjuda dem på nygrillade hamburgare och de slank ner snabbt för de ville tillbaka till lövhögen. 
Härligt att fortfarande kunna äta ute men nog känns det att vindarna blivit kyliga.
Har försökt göra lite höstfint på bron i väntan på snön men inte är det mycket fast lite färg i alla fall.
Ljungen som är i de svarta marshallhållarna är faktiskt i plast så de kanske klarar snön lite bättre :) 
Igår hade jag min lilla hjälpreda med på jobbet och så mycket glädje hon skänkte 
Samtal, pärlbygge, filmvisning och pappersflygplan hann hon med. 
Så roligt att se samspelet och de varma leendet dem emellan, mn tålmodiga tjej med så stort varmt hjärta för både stora och små 💕 
 
 Mitt höstlov varade bara en dag men så välbehövligt och skönt.
Kram S 

Jag vill också baka när jag blir gammal

Haft en bra dag på jobbet och så roligt när man kan göra en liten aktivitet och man ser att takterna sitter i.
Vi bakade en liten äppelkaka som fick avnjutas till eftermiddagsfikat men jag hann åka hem så ingen smakbit för mig denna gång ;) 
Tycker verkligen det är mysigt att få göra saker tillsammans med de boende och jag hoppas någon gör det med mig också när jag blir gammal. 
Tror ni man får tacos på menyn då för annars kommer jag nog att vara besviken.
Brukar fundera på hur jag kommer att bli när någon ska ta hand om mig. Kanske nattuggla som vägrar gå lägga sig eller så vill jag inte kliva upp förrän vid lunch. Kommer förmodligen att tjata på personalen om att få baka och bjuda på fika och så skulle jag nog be om ursäkt när de skulle behöva hjälpa mig. Haha tur det är några år kvar. Man kan ju alltid hoppas man blir en sån där extra liten kramgo gumma men vem vet.
Men redan nu kram på er S